Enkel och smärtfri tandreglering

Att ha snett växande tänder är ett vanligt problem och drabbar många. Det kan uppkomma redan i barndomen men också vara följd av sjukdom eller en skada på tänderna. Tandreglering hjälper.

Forna tiders tandreglering kunde vara en riktig plåga. Många i de äldre generationerna kan vittna om den saken. Stålställningar som sätts fast och får sitta i år. Smärtor och problem med tandhygien och en rejält ful tandställning följde. Inte alltid fungerade det heller.

Idag ser situationen helt annorlunda ut. Om dina tänder behöver hjälp för att växa rätt sker det utan smärtor och helt osynligt. Ibland är det verkligen tur att utvecklingen går framåt. Om du idag har problem med tänder som vill hitta sin egen sneda väg kan du få hjälp av ett system som kallas Invisalign.

Hur fungerar Invisalign?

Invisalign består av en serie genomskinliga tandskydd. Din tandläkare börjar med att skanna dina tänder och får då en bild av hur de ser ut idag. Därefter gör ni upp en plan över hur ni ska ordna korrigering tills tänderna sitter som de ska. Därefter tillverkas en serie med tandskydd. De ska användas i ett antal veckor vardera och korrigerar tänderna en liten bit i taget. Det gör inte ont och skydden kan tas ut vid måltider och till natten.

Att tandskydden går att ta ut innebär bland annat att munhygienen blir mycket bättre. Du får inte matrester i skydden och du kan borsta tänderna som vanligt. När regleringen är klar får du en retainer för att behålla tändernas position och utseende. Läs mer om Invisalign på denna hemsida: https://www.invisalignstockholm.net/