Låssmed i Hallstavik säkrar huset

Lås i äldre hus kan ofta vara alltför klena och kan enkelt brytas upp av en inbrottstjuv. Undvik sådana risker och låt en låssmed i Hallstavik säkra huset.

Det är länge sedan vi kunde lämna våra hem utan att låsa dörrarna ordentligt. Att låsa och hänga nyckeln på farstukvisten får idag anses vara förkastligt. Skulle en inbrottstjuv ta sig in i huset och stjäla något skulle ett försäkringsbolag sannolikt inte lämna någon skadeersättning. Men hur vet vi att våra befintliga lås kan stå emot en förslagen inbrottstjuv? Det vet vi förmodligen inte utan att ha låtit en låssmed utreda saken.

På vilket sätt kan vi då skydda oss mot inbrott? Ett sätt är självklart att anlita ett bevakningsbolag som i realtid får besked om något inbrott är på gång. Men vi måste räkna med att det tar tid för någon på bevakningsbolaget att komma fram till platsen för inbrottet. I värsta fall kan tjuven ha avslutat sitt jobb och lämnat platsen.

Låssmed i Hallstavik installerar larm

Agnes och Nils har gått i pension och köpt sig ett hus i vackra Roslagen. Huset ligger en aning ödsligt och närmsta granne bor en kilometer bort. Paret ger sig iväg på solsemester åtminstone två gånger under året. Då står huset helt obevakat. Att låta belysningen slås på för att en inbrottstjuv ska tro att någon är hemma räcker inte för att avskräcka tjuvar. En professionell tjuv kartlägger sådant.

För att säkra sitt hus väljer Agnes och Nils bildligt både hängslen och livrem. De börjar med att kontakta en låssmed i Hallstavik. För det första ser låssmeden till att dörrarna förses med ett lås av modernt snitt. En tjuv kommer att få jobba hårt för att forcera låset. Därutöver installeras ett inbrottslarm som övervakar och skyddar värdefulla detaljer i huset. Systemet är integrerat med en larmcentral.