Viktigt att laga betonggolv

När man lagt flera lager golv på varandra kan mellanrummet göra att det skapas ljud när golven slås mot varandra. Då är det viktigt att laga betonggolvet.

Ljudet höll på att driva Daniel till vansinne. Om han bara kunde förstå var det kom ifrån. Det var som om det kom från överallt och ingenstans. Ett fruktansvärt buller som gick rakt in i öronen så det nästan gjorde fysiskt ont. Han förhörde sig med olika personer om vad det kunde vara och det var först när han talade med en kollega i samma bransch som han började förstå.

För inte så länge sedan hade de faktiskt lagt ett helt nytt golv på lagret. Han hade fått veta av den andra kollegan att det kunde ha blivit ett mellanrum mellan det gamla och det nya golvet. Detta fenomen kallas bomgolv. När truckarna körde på golvet blev det en sådan spänning mellan golvskikten att det skapade ljudet.

Dags att laga betonggolv igen

Daniel kontaktade ett företag som kunde laga betonggolv och bad dem komma och se om hans farhågor kunde besannas. De lovade komma några dagar senare och då visade det sig att han hade gissat rätt. Nu när de visste problemet var det inte svårt att åtgärda det med hjälp av injektering.

Företaget använde polyuretan eller epoxi för att fylla igen tomrummet. Oroat frågade Daniel hur länge han var tvungen att stänga igen lagret. De försäkrade honom om att det inte alls skulle störa det dagliga arbetet och när det var klart skulle bullernivån i lokalen vara betydligt lägre och inte komma från golvet.