Förnya utan att kassera

Trägolv i alla former anses vara de elegantaste golv du kan äga. De är hållbara därtill men en dag är det ändå dags. Golvet har skador och något bör göras. Dags för golvslipning, alltså.

Golvet är en stor del av det som ger ett rum dess karaktär. Du kan välja att delvis dölja det med möbler och mattor. Så länge du inte väljer heltäckningsmatta syns ändå golvet och ger rummets bestämda utseende.

Ett trägolv är oerhört långlivat. En av anledningarna är just att det kan slipas. När den ursprungliga ytan och glansen nötts bort och rispor och hack dyker upp ska du ta kontakt med en expert. Det finns alla möjligheter att förnya ditt trägolv i Storstockholm.

Processen och resultatet

Normalt sett kan ett gediget trägolv slipas om ett antal gånger. Det beror förstås på hur tjockt träet är i själva brädorna. Därför börjar ni lämpligen med att kontrollera golvets tjocklek – kanske vid något rör eller vid en list eller tröskel.

Bedömer golvsliparen att prognosen för tillfrisknande är god är det bara att köra på. Fram kommer maskiner och verktyg och ut åker möbler och mattor. Med dagens teknik kan du dessutom se fram emot en dammfri golvslipning i Stockholm.

Efter det att golvet städats noggrant kör man slipmaskiner på alla fria ytor. Runt kanter och eventuella rör kan det behövas mer hantverk. Därefter rengörs golvet och sedan är det dags för ytbehandling.

Vad gäller det sistnämnda finns det olika tekniker och ni väljer tillsammans med firman. Och voila! Så har ni nytt golv.